Parówkowe paluchy z keczupem
Ciasto francuskie kroimy na pół a następnie na paski o szerokości ok. 2 cm. Parówki kroimy na pół pod skosem, a następnie owijamy je ciastem francuskim „na mumię”, na końcu spłaszczamy na „paznokieć” i dekorujemy czarną oliwką. Paluchy pieczemy 15-20 min w 200 stopniach. Podajemy z ketchupem.
Babeczki z borówkami i sosem malinowym
Masło roztapiamy w rondelku lub mikrofali, przelewamy do miseczki i odstawiamy do przestygnięcia. Do wystudzonego masła dodajemy cukier, śmietanę, mleko oraz przesianą mąkę i miksuj wszystko do połączenia składników - możesz to zrobić również ręcznie przy pomocy rózgi kuchennej. Następnie do masy wbijamy jajka oraz dodajemy proszek do pieczenia i ponownie miksujemy do uzyskania gęstej masy. Foremkę do babeczek wykładamy papierowymi papilotkami, następnie napełniamy je masą po połowy i dekorujemy borówkami. Babeczki pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Dekorujemy sosem malinowym – gotowym lub przygotowanym ze zblendowanych malin (świeżych lub mrożonych).
Krwisty popcorn
Popcorn robimy według przepisu na opakowaniu i przesypujemy do miseczki, lekko solimy.
Cukier puder rozpuszczamy z wodą w rondelku, dodajemy sporo barwnika i mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Ściągamy i polewamy nasz popcorn. Tym sposobem mamy straszną i prostą przekąskę.