Przepis na:
Udka z kurczaka
w miodzie i ketchupie
Składniki przepisu:
  • 6 ćwiartek z kurczaka
  • 4 łyżki stołowe ketchupu
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 cebula
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Udka z kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Przygotowujemy glazurę: cebulę  drobno kroimy, dodajemy olej, miód, i ketchup. Mieszamy z delikatnie posolonymi udkami i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
  3. Po tym czasie układamy udka w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią.
  4. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 1 godzinę 15 minut.

 

Podajemy z ulubioną sałatką.