Kukurydzę i fasolę wypłucz na sitku. Paprykę opłucz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i ostrożnie, za pomocą łyżki oddziel skórkę od miąższu. Miąższ rozgnieć widelcem, dołóż: pokrojonego w kostkę pomidora, dopraw solą, ostrą papryką i posiekanym czosnkiem. Do całości wlej sok z wyciśnietej limonki i dokładnie wymieszaj.
Ogórka opłucz, przekrój na pół, usuń nasiona za pomocą łyżki i pokrój w drobną kostkę. Mięso z indyka usmaż na rozgrzanym oleju, dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Tortille delikatnie zmocz wodą i podgrzej na rozgrzanej patelni. Tak przygotowane przełóż na deskę. Na każdej rozsmaruj: łyżkę pasty z awokado, łyżkę śmietany, garstkę: sałaty, kukuryczy, ogórka, cebuli, posyp tartym serem. Cztery tortille napełnij mięsem z indyka i zawiń