Przepis na:
Tiramisu
Składniki przepisu:
  • Serek mascarpone, 500 g
  • Żółtko, 5 sztuk
  • Okrągłe biszkopty, 200 g
  • Świeżo parzona kawa, 1 szklanka
  • Kakao naturalne, ½ szklanki
  • Amaretto 50 ml, lub Aromat migdałowy, 5 kropli
  • Cukier, 5 łyżek
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę. Do ubitych żółtek dodawaj partiami serek mascarpone. Utrzyj do połączenia się składników. Do zapażonej kawy dolej amaretto lub aromat migdałowy.

Przygotuj  4 pucharki. Na dnie każdego ułóż biszkopty i nasącz je kawą. Następnie nałóż 1/3 kremu.Ułóż kolejną warstwę biszkoptów, nasącz je kawą  i nałóż na nie 1/3 kremu. Dokończ ostatnią warstwą biszkoptów nasączonych kawą oraz kremem. Wierzch deseru posyp kakao. Wstaw deser do lodówki, aby masa stężała.

*Deser możesz  przygotować także w foremce i później pokroić na porcje.