mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Szarpana wieprzowina
w bułce z sosem barbecue
Składniki przepisu:
1,5 kg szynki bez kości
łyżeczka pieprzu w ziarenkach
litr cydru
4-6 bułek
łyżeczka cynamonu
łyżeczka kminu rzymskiego
3 łyżeczki wędzonej papryki
2 łyżeczki kolendry w nasionach
3 goździki
łyżka soli morskiej
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Szynkę wieprzową opłucz i osusz.
Połącz rozdrobnione przyprawy i wetrzyj w mięso. Odstaw na około 2 godziny do lodówki zawinięte w folię spożywczą.
Po tym czasie włóż mięso do naczynia żaroodpornego i zalej cydrem.
Piecz w piekarniku w temperaturze 120 - 130 stopni przez około 3 - 4 godziny.
Po upieczeniu wyciągnij szynkę z naczynia, poszarp mięso na kawałki, dodaj sos barbecue.
Bułki wypełnij mięsem i ulubionymi dodatkami.
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!