Przepis na:
Sałatka ryżowa
do pracy
Składniki przepisu:
1 szklanka ryżu
1 łyżka przypraw ziołowych
50 g szynki
sól oraz czarny pieprz do smaku
50 g sera żółtego
3 łyżki majonezu
2 cebule
garść poszatkowanej zielonej pietruszki
1/2 puszki kukurydzy
2 papryki konserwowe
2 łyżki oleju
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na złoty kolor na patelni.
Szynkę oraz ser żółty pokroić w drobną kostkę.
W misce wymieszać ciepły ryż z szynką, serem żółtym, podsmażoną cebulą, pietruszką, kukurydzą, ziołami, pokrojoną papryką konserwową, majonezem oraz solą i pieprzem.
Przełożyć w pudełko śniadaniowe i zjeść w pracy.