Przepis na:
Pikantne, grillowane kotleciki wieprzowe
Składniki przepisu:
  • 300 g mielonego mięsa wieprzowego
  • sól
  • czosnek
  • oliwa
  • ostra papryka w proszku

Składnikii na tabule

  • 200 g kuskusu
  • 2 ogórki
  • 2 pomidory
  • natka pietruszki
  • świeża mięta
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • łyżeczka soli
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. W misce dobrze wymieszaj mięso z przyprawami.
  2. Ulep małe kuleczki i smaż kotleciki na bardzo gorącym oleju.
  3. Podstawą sałatki tabule jest kuskus.  Kuskus zalej gorącym bulionem warzywnym, a następnie wystudź.
  4. Pozostałe składniki drobno posiekaj, wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą, dopraw solą i wrzuć do wystudzonego kuskusu.
  5. Całość delikatnie przemieszaj. Podawaj na ciepło.