Omlet z wędzonym łososiem i szpinakiem
Przepis na:
Omlet z wędzonym łososiem i szpinakiem
Składniki przepisu:
  • Jajka, 3 szt.
  • Szpinak świeży, 50 g
  • Łosoś wędzony, 100 g
  • Masło, 2 łyżki
  • Sól i pieprz, do smaku
  • Pomidory, 100 g
  • Szczypiorek, ½ pęczka
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Rozgrzej na patelni łyżkę masła, wrzuć na nie liście szpinaku i smaż 2 minuty.Blanszowany szpinak przełóż do miseczki. Wędzonego łososia porwij na małe kawałki.

Jajka wbij do miski, dopraw solą i pieprzem, roztrzep na puszystą masę.

Na dużej patelni roztop masło i dokładnie rozprowadź po całej powierzchni. Wylej masę jajeczną, a na jej wierzchu ułóż szpinak i łososia. Gdy spód wyraźnie się zetnie, podważ omlet łopatką i zawiń go w rulon.

Gotowy omlet przełóż na talerz. Podawaj ze świeżo siekanym szczypiorkiem i pomidorami.