Przepis na:
Knedle z kaszy manny i twarogu
Składniki przepisu:
  • Kasza manna, 6 łyżek
  • Kasza manna, 6 łyżek
  • Mąka pełnoziarnista, 2 łyżki
  • Sól, szczypta do smaku
  • Jogurt naturalny, 100 g
  • Mieszanka mrożonych owoców, 200 g
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Zmiel twaróg w maszynce do mielenia i przełóż do miski. Do twarogu dodaj żółtka, kaszę mannę, mąkę pełnoziarnistą i szczyptę soli. Zagnieć ciasto i wstaw je na 30 minut do lodówki. W garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli i łyżki oleju.  Teraz przełóż ciasto na stolnicę, uformuj wałek, a następnie pokrój w plasterki i uformuj kluseczki. Gotuj kluski przez 7 minut. Gotowe knedle odsącz na sitku. Knedelki podawaj z jogurtem naturalnym i owocami.

*Jeśli jesteś łasuchem, możesz posłodzić miodem jogurt.