@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.png);} }
Kisiel z owocami
Przepis na:
Kisiel z owocami
Składniki przepisu:
  • Mieszanka mrożonych owoców jagodowych, 500 g
  • Sok wiśniowy, 200 ml
  • Mąka ziemniaczana, 1 łyżka
  • Cukier trzcinowy, ¼ szklanki
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Mrożone owoce wsyp do rondla, dodaj do nich cukier trzcinowy i wlej sok wiśniowy. Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w niewielkiej ilości wody i wlej do owoców. Zagotuj, dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia. Kisiel nałóż do pucharków. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną, listkami mięty i owocami.

*Kisiel możesz dosłodzić również cukrem kokosowym lub brzozowym.