mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Gruszkowy deser
na ciepło
Składniki przepisu:
6-8 gruszek
około 800 ml wody
250 g cukru
2 cytryny
1 laska cynamonu
2 rozgniecione strączki kardamonu (można użyć kardamonu w proszku)
50 g orzechów laskowych
szczypta cynamonu
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Orzechy prażyć na suchej patelni. Gdy będą miały przypieczoną skórkę, schłodzić. Obrać i posiekać drobno lub zmielić w młynku do kawy.
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier. Dodać rozgniecione w moździerzu ziarenka kardamonu razem z łupinkami, sok z cytryn oraz laskę cynamonu.
Gruszki obrać, pozostawić im ogonki, włożyć do wody, zagotować i gotować na bardzo małym ogniu przez około 15-20 minut.
Wyłowić. Ułożyć na talerzu i posypać mielonymi orzechami oraz odrobiną cynamonu.
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!