Papryki, pomidory i ogórka pokrój w kostkę, dopraw do smaku, dodaj oliwę i zamieszaj.
Odstaw do lodówki na 2 godziny. Dip należy serwować dobrze schłodzony z pokrojonym w kostkę serem feta oraz kawałkami awokado, posypanymi kolendrą.
Sałatkę możesz też wykonać w wersji grillowanej: obierz i rozkrój awokado na łódeczki, ułóż je na grillu, a we wgłębienia włóż kostki fety i połówki pomidorków – pokropione oliwą i posypane kolendrą. Piecz kilka minut, aż awokado zmięknie.
podpłomyki:
Podpłomyki przygotuj z półproduktów: podpiecz ciasto na pizzę w piekarniku, a gdy się wystudzi potnij w trójkąty.
Przygotowane podpłomyki wrzucaj na grilla do podgrzania – najlepiej pokropione oliwą lub muśnięte masłem z pietruszką.
Jedz z salsą z awokado i fetą na zimno lub grillowanymi łódeczkami awokado, maczanymi w salsie.