Przepis na:
Ciepła sałatka
z pikantnym tuńczykiem
Składniki przepisu:
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku zielonego
  • 2 puszki tuńczyka w zalewie oliwnej
  • 200 g żółtego sera
  • 250 g ugotowanego makaronu
  • 2 cebulki dymki
  • kilka łyżek majonezu
  • czarny pieprz
  • kilka szczypt suszonego imbiru
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Otworzyć puszki z tuńczykiem i odlać z nadmiaru oleju.
  2. Kukurydzę i groszek otworzyć i odcedzić na sicie.
  3. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  4. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
  5. Cebulki poszatkować.
  6. W misce mieszać groszek, kukurydzę, ser, tuńczyka, cebulkę, majonez, gorący makaron oraz sporo świeżo mielonego pieprzu i imbiru.