Przepis na:
Ciepła sałatka
z pikantnym tuńczykiem
Składniki przepisu:
puszka kukurydzy
puszka groszku zielonego
2 puszki tuńczyka w zalewie oliwnej
200 g żółtego sera
250 g ugotowanego makaronu
2 cebulki dymki
kilka łyżek majonezu
czarny pieprz
kilka szczypt suszonego imbiru
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Otworzyć puszki z tuńczykiem i odlać z nadmiaru oleju.
Kukurydzę i groszek otworzyć i odcedzić na sicie.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Cebulki poszatkować.
W misce mieszać groszek, kukurydzę, ser, tuńczyka, cebulkę, majonez, gorący makaron oraz sporo świeżo mielonego pieprzu i imbiru.