Przepis na:
Chlebek bananowy
z masłem
Składniki przepisu:
  • 350 g mąki pszennej
  • 30g wiórków kokosowych lub płatków migdałowych do posypania
  • 250 ml śmietany
  • 100 g masła
  • 350 g cukru
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 banany
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. W misce wymieszać śmietanę z sodą, proszkiem do pieczenia, rozpuszczonym masłem, 300 g cukru i jajkami.
  2. Dodać do mokrej masy mąkę oraz rozgniecione banany. Wymieszać.
  3. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, przełożyć masę, posypać resztką cukru i wiórkami. Piec około 60 minut w 180 stopniach. Nakłuć patyczkiem, jeśli masa jest sucha, oznacza to, że chlebek bananowy jest gotowy.