Chilli
Przepis na:
Chilli
con carne
Składniki przepisu:
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • śmietana, ser żółty i nachosy do podania
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pikantnej papryki
  • 1 łyżeczka oregano
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Cebule i marchewki obrać i pokroić w kostkę.
  2. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa, po 5 minutach dodać mięso i podsmażać mieszając.
  3. Gdy mięso się zetnie, dodać fasolę i kukurydzę odlane z zalewy, pomidory oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.
  4. Podawać ze startym serem, śmietaną i nachosami.