Przepis na:
Grillowany kurczak
z warzywami i tzatzikami
Składniki przepisu:
marynata do kurczaka
szklanka soku z cytryny
oliwa
świeży tymianek
sól
Składnikii na tzatziki
jogurt grecki
2 ząbki czosnku
gałązki świeżej mięty
sól
pieprz
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
kurczak:
Filety z kurczaka skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dodaj sól i obłóż gałązkami tymianku.
Tak przygotowane mięso odstaw do lodówki na 2 godziny.
Filety z kurczaka grilluj z warzywami sezonowymi (np. z cukinią, bakłażanami).
tzatziki:
Miętę drobno posiekaj.
Czosnek przeciśnij przez wyciskarkę i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Aby tzatziki nabrały smaku należy odstawić je do lodówki na minimum godzinę.