Gofry
Przepis na:
Gofry
dyniowe
Składniki przepisu:
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki puree z dyni (upieczona lub ugotowana i zmiksowana dynia)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru
  • solidna łyżeczka cynamonu mielonego
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cynamon cukier oraz mokre składniki: jajka, puree z dyni, rozpuszczone masło, mleko, wodę.
  2. Miksujemy wszystko na gładkie ciasto.
  3. Za pomocą łyżki wazowej wylewamy porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę.
  4. Pieczemy aż gofry będą rumiane (ok 10 min).