mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Gofry
dyniowe
Składniki przepisu:
2 jajka
2 szklanki mąki
3 łyżki puree z dyni (upieczona lub ugotowana i zmiksowana dynia)
łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki cukru
solidna łyżeczka cynamonu mielonego
2 łyżki rozpuszczonego masła
3/4 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cynamon cukier oraz mokre składniki: jajka, puree z dyni, rozpuszczone masło, mleko, wodę.
Miksujemy wszystko na gładkie ciasto.
Za pomocą łyżki wazowej wylewamy porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę.
Pieczemy aż gofry będą rumiane (ok 10 min).
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!