mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Schab faszerowany
kaszą jaglaną i grzybami
Składniki przepisu:
1,5 kg schabu
papryka słodka w proszku
pęczek natki pietruszki
pęczek oregano
100 g kaszy jaglanej
5 g suszonych grzybów
20 dkg pieczarek
cebula
2 ząbki czosnku
jajko
oliwa
sól i pieprz
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Kaszę ugotować na sypko, ostudzić.
Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie, dodać bardzo drobno posiekane grzyby suszone i pokrojone w plasterki pieczarki – dusić aż grzyby odparują.
Kaszę wymieszać z grzybami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanymi ziołami, doprawić do smaku i wymieszać z jajkiem.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, naciąć w środku wzdłuż ostrym nożem, tak by powstała kieszeń, w którą należy włożyć przygotowany farsz.
Mięso oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, umieścić w rękawie do pieczenia.
Piec ok. 60 minut w 180 stopniach C.
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!