Zupa z zielonej fasolki
Przepis na:
Zupa z zielonej fasolki
Składniki przepisu:
  • 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Zaczarowany Ogród
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • ¼ pęczka koperku
  • 100 g sera typu greckiego
  • 100 ml śmietanki 18% UHT Mleczna Polana
  • 1 łyżka masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 1 łyżka oliwy z oliwek Philosophie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w grubą kostkę. Cebulę obierz i posiekaj w niezbyt grubą kostkę. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią posiekaną cebulę. Smaż cebulę przez około 2 minuty, następnie dodaj do niej masło.

Gdy masło się rozpuści, dodaj rozgnieciony i posiekany czosnek oraz ziemniaki. Smaż razem około 2-3 minut i zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie dodaj do wywaru fasolkę i gotuj jeszcze 5 minut.

Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem. Śmietankę zahartuj gorącą zupą i wlej ją do garnka.
Zupę podawaj ze świeżo siekanym koperkiem i pokruszonym serem.