Zupa wiśniowa z makaronem
Przepis na:
Zupa wiśniowa z makaronem
Składniki przepisu:
  • 800 g wiśni (wydrylowane)
  • 200 g makaronu kolanko Marysia
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% Mleczna Polana
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej Marysia
  • 4 łyżki miodu wielokwiatowego Zaczarowany Ogród
  • 1 l wody niegazowanej Aqua Rosa
  • 1 laska cynamonu
  • sól, szczypta do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Laskę cynamonu wrzuć do rozgrzanego garnka, podlej 100 ml wody i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj miód, wydrylowane wiśnie oraz resztę wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w niewielkiej ilości wody i cienką strużką wlej do zupy. Zupę zamieszaj, dopraw szczyptą soli i zestaw z ognia.

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Zupę podawaj z makaronem i łyżką kwaśnej śmietany. Przed podaniem możesz udekorować listkami świeżej mięty.