Zupa warzywna z pesto
Przepis na:
Zupa warzywna z pesto
Składniki przepisu:
  • ½ opakowanie makaronu tricolore torti Pasta La Vista
  • 4 łyżki zielonego pesto Pasta La Vista
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • ½ opakowania fasolki zielonej Zaczarowany Ogród
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pomidor
  • 1 cukinia
  • 1 ząbek czosnku Zaczarowany Ogród
  • 4 gałązki bazylii
  • 800 ml bulionu warzywnego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę obierz ze skórki i pokrój w talarki. Cukinię przekrój na pół. Za pomocą łyżki usuń nasiona, a cukinię pokrój w półplasterki. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Czosnek obierz, zmiażdż i drobno posiekaj. Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 3-4 minuty, a następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze przez minutę. Po tym czasie dodaj marchewkę i smaż jeszcze przez 4 minuty. Następnie dodaj cukinię, pomidora i zieloną fasolkę.

Warzywa zalej bulionem i gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z makaronem i bazyliowym pesto.