@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Przepis na:
Zupa rybna z koprem włoskim
Składniki przepisu:
  • 1 DORADA 600-800 G
  • ½ PĘCZKA KOPERKU
  • 2 GWIAZDKI ANYŻU
  • 4 LIŚCIE LAUROWE NA SZLAKU SMAKU
  • SÓL, PIEPRZ DO SMAKU
  • 1 MARCHEWKA
  • 2 BULWY KOPRU WŁOSKIEGO
  • 2 POMIDORY
  • 2 CEBULE
  • 1 POR
  • 3 ŁODYGI SELERA NACIOWEGO
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU ZACZAROWANY OGRÓD
  • ½ PĘCZKA NATKI PIETRUSZKI
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Doradę wyfiletuj i zdejmij skórę. Głowę oczyść ze skrzeli i oczu i razem z kręgosłupem dokładnie opłucz. Filety posól i odstaw do lodówki, a pozostałe części ryby zalej wodą i gotuj około 30 minut pod przykryciem na małym ogniu. W międzyczasie obierz cebulę oraz marchew i pokrój w kostkę. Pokrój w nieduże kawałki pora, koper włoski i selera. Czosnek rozgnieć, a pomidory zetrzyj na tarce. Po ugotowaniu wywaru przecedź go i dodaj do niego warzywa oraz przyprawy. Gotuj ok. 10 minut, dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj do zupy pokrojone w mniejsze kawałki filety z dorady. Zupę przykryj pokrywką i odstaw na 10 minut. Podawaj z siekaną natka pietruszki i koperkiem.