Przepis na:
Zupa pomidorowa z kluseczkami
Składniki przepisu:
  • 100 ML MLEKA MLECZNA POLANA
  • 3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK PHILOSOPHIE
  • SÓL , PIEPRZ NA SZLAKU SMAKU, DO SMAKU
  • 3 JAJKA L MARYSIA
  • 200 G MĄKI PSZENNEJ LUKSUSOWEJ MARYSIA
  • 2 MARCHEWKI
  • 1 KORZEŃ PIETRUSZKI
  • ½ PĘCZKA NATKI PIETRUSZKI
  • 2 L BULIONU WARZYWNEGO
  • 2 ŁYŻKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1 ŁYŻKA ZIÓŁ PROWANSALSKICH NA SZLAKU SMAKU
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Zupa:
W garnku rozgrzej oliwę i dodaj koncentrat. Smaż przez 5 minut, a następnie dolej bulion warzywny. Doprowadź bulion do wrzenia i dodaj do niego pokrojone w drobną kostkę warzywa. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką i kluskami.
Kluski:
Ubij jajka na puszystą masę. Do jajek dodaj mleko, mąkę, szczyptę soli oraz zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj. W rondlu zagotuj wodę. Za pomocą łyżki kładź na gotującą się wodę małe kluseczki. Gdy wypłyną, gotowe kluseczki odcedź na sicie.