Zupa paprykowa
Przepis na:
Zupa paprykowa
Składniki przepisu:
  • 3 czerwone papryki
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 4 gałązki bazylii
  • 1 serek camembert Mleczna Polana
  • 1 łyżka masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek Philosophie
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Paprykę przekrój, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Czosnek zmiażdż i pokrój w plasterki. Marchew obierz i pokrój w półplasterki.

W garnku rozpuść masło, wrzuć na nie cebulę i smaż przez 1 minutę. Po tym czasie dodaj czosnek i smaż kolejną minutę. Następnie dodaj marchewkę i smaż jeszcze przez minutę. Na koniec dodaj paprykę, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i smaż przez 2 minuty.

Po upływie czasu zalej warzywa bulionem i gotuj na małym ogniu przez 12 minut. Gotową zupę zblenduj na krem. Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj skropioną oliwą, z kawałkami sera camembert i listkami bazylii.