Zupa miso z łososiem
Przepis na:
Zupa miso z łososiem
Składniki przepisu:
  • 1 l wywaru mięsnego
  • 150 g pieczarek
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Na Szlaku Smaku
  • 500 g fileta z łososia
  • 1/2 opak. makaronu ryżowego
  • 2 łyżki ciemnego oleju sezamowego
  • 1 limonka
  • świeża kolendra
  • szczypiorek
  • sól
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki pasty miso
  • 1 kawałek imbiru
  • 4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 2 szt. trawy cytrynowej
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 szt. chili
  • 1/2 główki brokuła
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Do wywaru dodaj sos sojowy, pokrojony imbir i czosnek, posiekane chili, sos rybny, pastę miso i gotuj około 20 minut. Następnie dodaj podzielone na różyczki brokuły, pokrojone w plastry pieczarki i rozgniecioną trawę cytrynową i gotuj około 5 minut. Po zdjęciu z ognia dodaj pokrojonego w dużą kostkę łososia i po 10 minutach nalej zupę do miseczek z ugotowanym makaronem. Na górę zetrzyj skórkę z limonki i dodaj posiekaną kolendrę i szczypiorek. Na koniec dodaj parę kropli oleju sezamowego.