Zupa meksykańska
Przepis na:
Zupa meksykańska
Składniki przepisu:
  • 400 g wieprzowiny
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • 4 plastry sera żółtego edamskiego Mleczna Polana
  • 1 opakowanie fasolki zielonej Zaczarowany Ogród
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 4 gałązki lubczyku
  • 100 ml białego wina
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Cebulę obierz i pokrój w pióra. Czosnek zmiażdż i drobno posiekaj. Mięso opłucz, osusz i pokrój w grubą kostkę. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 2 minuty, a następnie dodaj czosnek. Smaż kolejną minutę.

Po tym czasie dodaj mięso i smaż jeszcze przez 5 minut. Następnie zalej mięso białym winem. Zaczekaj, aż wino odparuje i dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj mięso, dodaj zieloną fasolkę i bulion. Gotuj na mały ogniu przez 50 minut.

Gotową zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z siekanym serem żółtym i listkami lubczyku.