Zupa kukurydziana z kurczakiem
Przepis na:
Zupa kukurydziana z kurczakiem
Składniki przepisu:
  • 400 g mięsa z udka kurczaka bez skóry, bez kości
  • 1 łyżka curry Na Szlaku Smaku
  • sól
  • pieprz
  • 100 g kaszy bulgur Marysia
  • 50 ml śmietanki 30% Mleczna Polana
  • 1 puszka kukurydzy Zaczarowany Ogród
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 1,25 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Posiekaną cebulę przełóż do garnka i smaż na małym ogniu 2-3 minuty. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek i smaż kolejną minutę.

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Smaż około 3-4 minuty. Następnie dodaj kaszę bulgur i dokładnie wymieszaj zawartość garnka. Dodaj curry i wlej do garnka bulion. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut. Gotową zupę zapraw śmietanką. Zahartuj śmietankę wrzącą zupą i przelej ją do garnka. Dodaj do zupy kukurydzę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj ze świeżo posiekaną natką pietruszki.