Zupa krem z zielonych warzyw (4 porcje)
Przepis na:
Zupa krem z zielonych warzyw (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • Masło Mleczna Polana, 2 łyżki
  • Ziarna słonecznika Bacalis, 50 g
  • Sól, pieprz, do smaku
  • Cebula, 1 sztuka
  • Por (zielona część), 1 sztuka
  • Ziemniaki duże, 300 g
  • Cukinia, 1 sztuka
  • Bulion Go tove z kostki, 600 ml
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Szpinak mrożony Zaczarowany Ogród, 100 g
  • Śmietanka 30% Mleczna Polana, 125 ml
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

W garnku rozgrzej masło i wrzuć na nie posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojonego na małe kawałki pora. Smaż 3-4 minuty na małym ogniu. Dopraw do smaku solą. Do warzyw dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną na małe kawałki cukinię oraz szpinak. Do warzyw wlej bulion i gotuj 15 minut na małym ogniu. Gotową zupę zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zupę podawaj z uprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika.