Zupa kowbojska
Przepis na:
Zupa kowbojska
Składniki przepisu:
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju rzepakowego Marysia
  • 1 łyżka słodkiej papryki Na Szlaku Smaku
  • pieprz, do smaku
  • sól
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 1/2 papryczki chili
  • garść listków kolendry
  • 1 puszka pomidorów krojonych Zaczarowany Ogród
  • 1 puszka białej fasoli Zaczarowany Ogród
  • 1 puszka czerwonej fasoli Zaczarowany Ogród
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, zmiażdż i drobno posiekaj. W garnku rozgrzej olej i wrzuć na niego cebulę. Smaż przez 3-4 minuty, a następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę. Do podsmażonej cebuli dodaj odsączoną czerwoną i białą fasolę. Następnie dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, pomidory z puszki, sos sojowy i bulion. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Gotową zupę dopraw do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Odlej 5 chochelek zupy do miski i zmiksuj blenderem na krem. Krem przelej do garnka, zamieszaj i zestaw zupę z ognia.

Zupę podawaj ze świeżymi listkami kolendry.