Zupa fasolowa (4 porcje)
Przepis na:
Zupa fasolowa (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • Boczek wędzony surowy Rzeźnik Szymon, 300 g
  • Ziele angielskie Na Szlaku Smaku, 5 ziarenek/2 g
  • Liść Laurowy Na Szlaku Smaku,2 listki/1 g
  • Cebula, 1 sztuka/150 g
  • Papryka, 3 sztuki/500 g
  • Fasola czerwona konserwowa Zaczarowany Ogród, 1 puszka/170 g
  • Fasola biała konserwowa Zaczarowany Ogród, 1 puszka/170 g
  • Olej Marysia, 1 łyżka/8 g
  • Majeranek Na Szlaku Smaku, 1 łyżka/10 g
  • Chili, szczypta
  • Sól, pieprz, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Boczek pokrój w kostkę. Rozgrzej w garnku łyżkę oleju i podsmaż na nim boczek. Do podsmażonego boczku dodaj drobno posiekaną cebulę. Smaż 5 minut. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Wymieszaj zawartość garnka, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, i smaż przez 10-15 minut.  Po tym czasie dolej do garnka 0,5 l i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Na koniec dopraw zupę majerankiem.