Zupa chrzanowa na bulionie
Przepis na:
Zupa chrzanowa na bulionie
Składniki przepisu:
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 4 ziemniaki
  • 4 gałązki lubczyku
  • 4 białej kiełbasy Rzeźnik Szymon
  • 4 jajka L Marysia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Mleczna Polana
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki chrzanu Wytwornego Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Białą kiełbasę pokrój w plastry.

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 1 minutę, dodaj czosnek i smaż kolejną minutę. Po tym czasie dodaj chrzan i wlej bulion. Gdy bulion zawrze, dodaj do garnka ziemniaki i gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut.

Gorącą zupą zahartuj śmietanę i wlej ją do garnka. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę chrzanową podawaj z jajkiem, białą kiełbasą i listkami lubczyku.