Przepis na:
Zielone muffiny
Składniki przepisu:
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 20 ml wody gazowanej Aqua Rosa
  • 50 ml oleju rzepakowego Marysia
  • 200 g drobnych mieszanych owoców sezonowych
  • 2 gałązki mięty
  • 250 g mascarpone
  • 3/4 szklanki mąki luksusowej Marysia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 jajka M Marysia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Marysia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Szpinak, jajka, olej oraz wodę gazowaną umieść w naczyniu blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Masę przelej do dużej miski. Do zmiksowanego szpinaku dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier. Mieszaj do połączenia się składników.

Foremkę na muffiny wyłóż papilotkami. Nakładaj ciasto do 1/2 wysokości. Blaszkę wstaw do nagrzanego do 180oC piekarnika i piecz przez 15 minut. Gotowe muffinki wystudź. Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Wierzch muffinek udekoruj kremem z mascarpone, świeżymi owocami i listkami mięty.