Zapiekany chleb
Przepis na:
Zapiekany chleb
Składniki przepisu:
  • 1 bochenek chleba
  • 150 g szynki w plastrach
  • 1 opakowanie sera żółtego salami Mleczna Polana
  • 100 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich Na Szlaku Smaku
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Nagrzej piekarnik do 180oC. Masło rozpuść w rondlu. Dodaj do niego posiekane ząbki czosnku i zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Plastry szynki i sera żółtego drobno pokrój.

Bochenek chleba połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą ostrego noża ponacinaj chleb w kratkę. Pomiędzy nacięcia chleba wlej masło czosnkowe, a następnie ser żółty i szynkę.

Tak przygotowany chleb wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 20 minut. Chleb podawaj zaraz po upieczeniu ze świeżo posiekanym szczypiorkiem.