Zapiekanka z grzybami i ogórkiem kiszonym
Przepis na:
Zapiekanka z grzybami i ogórkiem kiszonym
Składniki przepisu:
  • 150 g sera gouda w plastrach Mleczna Polana
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego Marysia
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła ekstra Mleczna Polana
  • 2 bagietki
  • 200 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 2 ogórki kiszone Zaczarowany Ogród
  • 2 gałązki świeżego koperku
  • 2 łyżki zmielonych suszonych podgrzybków brunatnych Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Farsz:
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż do miękkości ok. 5 minut, a następnie dodaj starte pieczarki. Następnie dodaj rozgnieciony czosnek i smaż razem przez ok. 10 minut na łyżce masła. Dodaj suszone grzyby, dopraw solą i pieprzem i przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Dokładnie wymieszaj farsz.

Bagietkę pokrój na kromki i posmaruj masłem. Nałóż farsz i połóż plaster sera. Piecz w piekarniku w temp. 180oC przez ok. 10 minut. Podawaj ze świeżym koperkiem.