Zapiekane naleśniki
Przepis na:
Zapiekane naleśniki
Składniki przepisu:
  • 8 naleśników
  • 8 łyżek kremu czekoladowego Choco Charlie
  • 200 ml śmietanki UHT 36% Mleczna Polana
  • 4 łyżki masła 82% ekstra Mleczna Polana
  • 2 garści orzechów włoskich Bacalis
  • 2 łyżki cukru pudru
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Piekarnik nagrzej do 180oC. Formę do zapiekania wysmaruj 2 łyżkami masła. Naleśniki posmaruj kremem czekoladowym i złóż na trójkąty. Naleśniki ułóż w foremce do zapiekania, na wierzchu rozłóż kawałki masła.

Foremkę z naleśnikami wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.

Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Naleśniki podawaj z bitą śmietaną i grubo siekanymi orzechami włoskimi.