Zapiekane kopytka
Przepis na:
Zapiekane kopytka
Składniki przepisu:
  • 2 filety z kurczaka
  • sól, do smaku
  • 1 opakowanie kopytek Go tove
  • 1 cebula
  • 2 papryki
  • 4 gałązki bazylii
  • 1 kartonik przecieru pomidorowego Zaczarowany Ogród
  • 1 łyżeczka oregano Na Szlaku Smaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Nagrzej piekarnik do 170oC. Kopytka ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Filet z kurczaka pokrój w kostkę. Papryki przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Na patelni z metalową rączką rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 2-3 minuty na złoty kolor. Następnie dodaj kurczaka i smaż kolejne 3 minuty. W trakcie smażenia dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj paprykę i smaż jeszcze przez 1 minutę.

Po tym czasie dodaj przecier pomidorowy, oregano i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj kopytka, zamieszaj i wstaw do piekarnika na 20 minut. Zapiekane kopytka podawaj z listkami bazylii.