Wegańskie ratatuj z makaronem razowym (4 porcje)
Przepis na:
Wegańskie ratatuj z makaronem razowym (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 400 g pomidorów krojonych w puszce Zaczarowany Ogród
  • 3 łyżki oleju Marysia
  • 1/3 chili
  • ½ łyżeczki kuminu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej Na Szlaku Smaku
  • szczypta cukru
  • szczypta pieprzu Na Szlaku Smaku
  • szczypta soli
  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule
  • 5 pieczarek
  • 1/2 opakowania makaronu razowego Pasta La Vista
  • 100 ml wody Aqua Rosa
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Umyj warzywa i pieczarki. Z cukinii i papryki wytnij gniazda nasienne. Czosnek pokrój w plastry, paprykę i cukinię w 2 cm kawałki, pieczarki w 4 cząstki, a obraną cebulę w ósemki. Na patelni rozgrzej olej i zrumień cebulę. Kolejne składniki dodawaj średnio co 2 minuty:  czosnek, pieczarki, paprykę, cukinię.

Po czasie dorzuć chili, paprykę słodką, kumin, pieprz i krojone pomidory. Całość delikatnie zamieszaj, zalej wodą ze szczyptą cukru, trzymaj na średnim ogniu ok 15 min. Leczo podawaj z ugotowanym zgodnie z instrukcją makaronem razowym.