Wegańskie muffinki
Przepis na:
Wegańskie muffinki
Składniki przepisu:
  • 200 g mieszanki owoców Zaczarowany Ogród
  • ½ puszki mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
  • ½ szkl. oleju słonecznikowego Marysia
  • 1 ½ szkl. mąki wrocławskiej Marysia
  • ½ szkl. cukru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Marysia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Nagrzej piekarnik do 170oC. Blachę na muffinki wyłóż papilotkami. Mleko kokosowe i olej przelej do miski. Dodaj cukier i wymieszaj trzepaczką. Następnie dodaj partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Nakładaj porcje ciasta do papilotek. Na cieście ułóż mrożone owoce. Blachę wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut.

Gotowe muffiny podawaj posypane cukrem pudrem.