Przepis na:
Warzywa z serem brie
Składniki przepisu:
  • 2 opakowania sera brie Mleczna Polana
  • 200 ml oliwy z oliwek Philosophie
  • 1 łyżka ziół prowansalskich Na Szlaku Smaku
  • pieprz mielony Na Szlaku Smaku
  • sól, do smaku
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 6 pieczarek Zaczarowany Ogród
  • 1 marchewka
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Marchewkę obierz ze skórki i pokrój w talarki, następnie obgotuj je w osolonym wrzątku al dente.

Bakłażana pokrój w plastry i posól. Cukinię pokrój w plastry i przełóż do miski. Paprykę przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na duże kawałki. Pieczarki opłucz i pokrój na ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój na grube plasterki.

Rozgrzej patelnię grillową. 100 ml oliwy przelej do naczynia. Warzywa maczaj oliwie i układaj na patelni. Smaż około 3 minut do uzyskania złotego koloru i przekręć na drugą stronę. Smaż kolejne 3 minuty. Do dużej miski wlej 100 ml oliwy, wsyp zioła prowansalskie i dokładnie wymieszaj.  Usmażone warzywa przełóż do miski z oliwą i ziołami, przykryj folią spożywczą i odstaw na 5 minut.

Ciepłe warzywa przełóż na talerz. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na ciepłych warzywach połóż ser brie.