Marchewkę obierz ze skórki i pokrój w talarki, następnie obgotuj je w osolonym wrzątku al dente.
Bakłażana pokrój w plastry i posól. Cukinię pokrój w plastry i przełóż do miski. Paprykę przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na duże kawałki. Pieczarki opłucz i pokrój na ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój na grube plasterki.
Rozgrzej patelnię grillową. 100 ml oliwy przelej do naczynia. Warzywa maczaj oliwie i układaj na patelni. Smaż około 3 minut do uzyskania złotego koloru i przekręć na drugą stronę. Smaż kolejne 3 minuty. Do dużej miski wlej 100 ml oliwy, wsyp zioła prowansalskie i dokładnie wymieszaj. Usmażone warzywa przełóż do miski z oliwą i ziołami, przykryj folią spożywczą i odstaw na 5 minut.
Ciepłe warzywa przełóż na talerz. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na ciepłych warzywach połóż ser brie.