Trifle z owocami
Przepis na:
Trifle z owocami
Składniki przepisu:
  • 12 BISZKOPTÓW SIELANKA
  • 500 ML ŚMIETANKI 36% UHT MLECZNA POLANA
  • 5 ŁYŻEK CUKRU PUDRU
  • 2 GARŚCI MALIN
  • 2 GARŚCI BORÓWEK AMERYKAŃSKICH
  • 1 POMARAŃCZA
  • 2 GAŁĄZKI ŚWIEŻEJ MIĘTY
  • 5 ŁYŻEK DŻEMU BRZOSKWINIOWEGO ZACZAROWANY OGRÓD
  • 4 ŁYŻKI MIGDAŁÓW W PŁATKACH BACALIS
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Pomarańczę sparz wrzątkiem, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę z pomarańczy przełóż do rondla. Dodaj dżem brzoskwiniowy i doprowadź do wrzenia. Następnie za pomocą blendera zmiksuj sos na gładką masę.

Płatki migdałów upraż na suchej patelni. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.

Przygotuj cztery miseczki. Biszkopty maczaj w sosie brzoskwiniowym i układaj na dnie miseczki. Na biszkopty nałóż porcje bitej śmietany. Wierzch deseru udekoruj malinami, borówkami i płatkami migdałów. Trifle podawaj z listkami mięty.