Tosty francuskie
Przepis na:
Tosty francuskie
Składniki przepisu:
  • 8 kromek pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
  • ½ cytryny
  • 4 gałązki mięty
  • 2 jajka M Marysia z wolnego wybiegu
  • 4 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 100 ml śmietanki UHT 30% Mleczna Polana
  • 4 łyżki dżemu malinowego Zaczarowany Ogród
  • 1 łyżeczka Cynamonu Na Szlaku Smaku
  • 2 Łyżki Cukru Pudru
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Śmietankę wlej do miski. Wbij do niej jajko i rozkłóć widelcem. Do mieszaniny dodaj cynamon i dokładnie wymieszaj. Cytryną nasmaruj ranty pieczywa tostowego.

Na patelni rozpuść masło. Tosty maczaj w jajku ze śmietanką i smaż na maśle z obu stron na złoty kolor.

Usmażone tosty przełóż na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym. Tosty francuskie podawaj lekko posypane cukrem pudrem, z dżemem malinowym i listkami świeżej mięty.