Tiramisu w szklankach
Przepis na:
Tiramisu w szklankach
Składniki przepisu:
  • 250 g mascarpone
  • 2 żółtka M z jajek Marysia
  • 150 g biszkoptów deserowych Sielanka
  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 gałązki mięty
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Gold Baristado (napar)
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Przygotuj napar z kawy i przelej go do miseczki. Żółtka ubij z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj serek mascarpone i ucieraj go do jednolitej masy.

Biszkopty podziel na połówki, maczaj w kawie i układaj na dnie szklanek. Następnie nałóż partię kremu i kolejne biszkopty. Czynności powtarzaj do wykończenia składników.

Wierzch deseru posyp kakao. Deser przed podaniem schładzać przez 20 minut. Tiramisu podawaj udekorowane gałązkami mięty.