Tagliatelle z łososiem
Przepis na:
Tagliatelle z łososiem
Tagliatelle z łososiem
Składniki przepisu:
  • 350 g łososia
  • 5 listków lubczyku
  • garść szczawiu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu Na Szlaku Smaku
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 200 g kalafiora świeżego lub mrożonego Zaczarowany Ogród
  • 2 szalotki
  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle
  • 6 łyżek oliwy Philosophie
  • 150 ml białego wina
  • 300 ml śmietany 18% Mleczna Polana
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Łososia umyj i pokrój w kostkę (ok 2 cm). Obraną szalotkę drobno posiekaj i przesmaż. Gdy się zarumieni dołóż rybę, a po chwili sparzone różyczki kalafiora. Po ok. 2 min. całość zalej winem. W osobnej misce zmieszaj: żółtko, tarty parmezan i śmietaną. Gdy wino odparuje, dodaj do patelni zawartość miski wraz z ugotowanym makaronem (wg. instrukcji na opakowaniu). Delikatnie mieszaj przez ok. 3 min, dopraw solą i pieprzem. W międzyczasie, rozgrzaną patelnię zasyp tartym parmezanem, gdy stwardnieje ściągnij i podziel. Porcje makaronu podawaj z parmezanem i świeżymi ziołami. Całość skrop oliwą.