Szybka pizza
Przepis na:
Szybka pizza
Składniki przepisu:
  • 1 arkusz ciasta francuskiego Go Tove
  • 1 serek brie Mleczna Polana
  • 1 jajko M Marysia
  • 2 łyżki mleka UHT 1,5% Mleczna Polana
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 4 gałązki bazylii
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Prostokątną blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170oC. Ciasto francuskie rozwiń i przełóż na blaszkę. Ciasto nakłuj widelcem.

Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzuć liście szpinaku. Odczekaj 2-3 minuty, aż szpinak puści soki i zestaw patelnię z ognia. Jajko rozkłóć w miseczce z mlekiem. Serek brie pokrój na mniejsze kawałki. Suszone pomidory pokrój w paseczki.

Na cieście rozłóż szpinak. Następnie nałóż kawałki sera i pomidora. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem. Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut. Gotową pizzę podawaj z listkami bazylii. Dopraw do smaku solą i pieprzem.