Szaszłyki z kiełbasy
Przepis na:
Szaszłyki z kiełbasy
Składniki przepisu:
  • 1 arkusz ciasta francuskiego Go tove
  • 2 łyżki mleka 1,5% UHT Mleczna Polana
  • 2 laski kiełbasy swojskiej Rzeźnik Szymon
  • 1 łyżka oleju rzepakowego Marysia
  • 1 łyżeczka majeranku Na Szlaku Smaku
  • sos czosnkowy Na Szlaku Smaku, do podania
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Nagrzej piekarnik do 180oC. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Kiełbasę pokrój w grubsze plasterki. Ciasto francuskie pokrój wzdłuż na grubość plastrów kiełbasy.

Brzegi ciasta smaruj mlekiem i zawijaj w nie kiełbasę. Kiełbaski w cieście nabij na drewniane patyczki do szaszłyków.

Szaszłyki ułóż na blaszce, posyp majerankiem i wstaw do piekarnika. Piecz przez 15 minut. Gotowe szaszłyki podawaj z sosem czosnkowym.