@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Szakszuka
Przepis na:
Szakszuka
Składniki przepisu:
  • 4 JAJKA MARYSIA L
  • SÓL, DO SMAKU
  • PIEPRZ, DO SMAKU
  • 2 ŁYŻKI MASŁA EKSTRA 82% MLECZNA POLANA
  • 2 BAGIETKI
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1 CZERWONA PAPRYKA
  • 2 GARŚCI RUKOLI
  • 1 PUSZKA POMIDORÓW KROJONYCH ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1 ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK PHILOSOPHIE
  • 1 ŁYŻECZKA PAPRYKI OSTREJ NA SZLAKU SMAKU
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Paprykę przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzej masło oraz oliwę i wrzuć na nią drobno posiekany czosnek. Podsmaż czosnek przez minutę, dodaj do niego pokrojoną paprykę i smaż razem przez 2 minuty. 

Następnie dodaj pomidory z puszki, zamieszaj i gotuj na małym ogniu 3-4 minuty, aż pomidory odparują. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Na patelnię wbij jajka i gotuj je w pomidorach przez 3-4 minuty.

Gotową szakszukę podawaj z rukolą i pokrojoną bagietką.