Pieczarki opłucz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odłóż 4 gałązki natki pietruszki do dekoracji. Resztę natki drobno posiekaj. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Masło rozpuść w rondlu i wrzuć na nie starte pieczarki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu bez przykrycia przez około 5 minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, zamieszaj i zestaw rondel z ognia. Za pomocą blendera zmiksuj pieczarki na gładką masę.
Bagietki przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż pieczarki oraz starty ser żółty. Tak przygotowane bagietki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180oC, wstaw do niego bagietki i zapiekaj przez 10 minut. Gotowe zapiekanki podawaj z keczupem i siekaną natką pietruszki.