Prostokątną foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Żółtka ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Miskę z ubitymi żółtkami umieść na rondlu z gotująca się wodą i ubijaj w kąpieli parowej przez 10 minut. Ubite żółtka przestudź. 200 g mlecznej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej.
Miękkie masło utrzyj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masą jajeczną. Krem zmiksuj dokładnie do połączenia się składników. Na dnie blaszki wyłóż warstwę herbatników. Następnie nałóż część kremu i przykryj go warstwą herbatników. Postępuj tak do wyczerpania składników. Ciasto wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
Śmietankę podgrzej w rondelku i włóż do niej gorzką czekoladę. Dokładnie wymieszaj polewę. Gotowe ciasto wyjmij z lodówki i przełóż na talerz. Przed podaniem oblej stefankę polewą czekoladową.