Spaghetti putanesca
Przepis na:
Spaghetti putanesca
Składniki przepisu:
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti Pasta La Vista
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • sól
  • pieprz
  • 1 puszka tuńczyka w oleju Master Fish
  • 3 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • garść czarnych oliwek Philosophie
  • ½ papryczki chili
  • 1 łyżka kaparów
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • garść listków bazylii
  • 1 puszka pomidorów krojonych Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Czosnek zmiażdż, obierz i drobno posiekaj. Oliwki i papryczkę chili pokrój plasterki.

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią czosnek, chili oraz oliwki. Smaż około 1 minuty. Następnie dodaj pomidory z puszki i gotuj 2-3 minuty. Dodaj tuńczyka bez zalewy, dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, kapary oraz ugotowany makaron. Spaghetti podawaj skropione oliwą oraz z listkami bazylii.